Smithsonian Doğa Tarihi Müzesinde Sanal Tur
Smithsonian Doğa Tarihi Müzesi, Amerika’nın başkenti Washington’da yer alır. 1910 yılında kurulan müze bugün, dünyanın en büyük müze ve araştırma kompleksi olan Smithsonian Enstitüsü kapsamında halen milyonlarca ziyaretçiye ücretsiz olarak hizmet vermeye devam etmektedir.
Dünyanın en tanınmış müzelerinden biri olan Smithsonian Doğa Tarihi Müzesi, 2012’de yayınlanan rapor uyarınca bünyesinde 127 milyon civarında örnek barındırmaktadır. Bu örnekler; bitkiler, hayvanlar, fosiller, mineraller, taşlar, meteoritler, insan kalıntıları, kültürel eserler gibi çok geniş yelpazede sınıflandırılabilecek ölçüde çeşitlilik arz eder.
Müze bugün, dünyanın en çok ziyaret edilen müzeleri arasında yer almaktadır. Durumun böyle olmasında koleksiyonunun genişliği ve çalışmalarının profesyonelliğinin yanı sıra, şüphesiz müze girişinin ücretsiz olmasının da etkisi bulunmaktadır.
Müzede yer alan eserleri inceleyebilmek içinse Amerika’ya gitme zorunluluğunuz bulunmuyor. Zira müzeyi, oldukça yüksek çözünürlüklü fotoğraflarla hazırlanmış olan sanal turlar vasıtasıyla da dilediğiniz gibi gezebilirsiniz.
Ayrıca sanal tur, sadece müzenin güncel hali için değil, müzede daha önce sergilenip şu an mevcut olmayan eserleri görebilmek için de rahatlıkla kullanılabiliyor. Bunların yanı sıra müze bahçesi ve müze deposunda koruma altına alınan örnekleri de sanal tur vasıtasıyla inceleyebilirsiniz.
Müzede Sanal Turla Gezmek İçin;
Müzenin Güncel Sergileri (Sergilere; açılan sayfanın alt kısmındaki linklerden ulaşabilirsiniz.)
Kalıcı Sergiler (Dinozorlar, Okyanus Canlıları, Memeliler ve Daha Fazlası… Sağ üst köşeden katları değiştirerek gezmeyi de unutmayın 🙂 )
Müzenin Teknik Alanları ve Araştırma Merkezleri
Müzenin Diğer Çeşitli Noktalarından Bazıları
Eski Sergilerden Seçtiklerimiz;
(Ayrıca eski sergilerin tümüne ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz.)
Dinozorlar – 1 (T-Rex’in güzel bir pozu hemen önünüzde olacak)
Okyanus (Büyük deniz canlıları ve eski dönem deniz kabukları)
Buzul Çağı (Mamut iskeletleri)
Eski İnsanlar (Mağara resimleri)
Doğa Fotoğrafları (Muhteşem doğa fotoğrafları)
Evren Fotoğrafları (Evrenden gerçek fotoğraflar)
Kaynak : Smithsonian