Müzikli Yazılar Serisi – 9
Deniz Humması yazarı Sen Bir Ettin‘in mükemmel anlatımı ile hazırlanan ‘Müzikli Yazılar Serisi‘nin dokuzuncu öyküsü; Kısa Cevap.
Müzik: Unfold – Message To Bears
KISA CEVAP
Poğaçasından ısırığını aldı, ağzında dağılacak kıvama gelsin diye ayranı dikti. Boy-kilo endeksine bakılacak olursa tek bir poğaçayla doymayacağı açıktı. Eni ve boyu hemen hemen aynı uzunlukta olan Memo’nun burnundan bir damla ayran kaydı halıflekse. Annesi “dökmeden ye!” diye bağırdı ve içe katlanmış gibi oturan Memo uçkuruna doğru iyice eğildi. Bazen olur öyle, sevimsiz gibi bir insan poğaça yerken, tavuk döner kemirirken, bisküvisini çaya bandırırken içiniz burkulur, durduk yere üzülürsünüz.
Ablamla uyuduğumuz ranzanın üst kısmına çıktım. Ağlamaktan gözlerim morarmıştı ve bir dal sigara için her şeyimi verebilirdim. Yanıma geldi “Noldu lan, niye ağlıyorsun?” dedi. “Memo” kelimesinin her harfi hıçkırığımın durduğu bir aralığa yerleşiyordu. 1 hafta boyunca aralıklarla zırladım. İşte ben böyle salak bir çocuktum. 7 yaşındayken bile olayları fazlasıyla dramatize edebiliyor, aileme hayatı daha o yaştan zindan ediyordum.
“Öncelikle yazılarınızı zevkle okuduğumu belirtmek isterim. Yazdıklarınızın gerçek olup olmadığını merak ediyorum. Ufak bir not, bence artık eski kız arkadaşınızdan bahsetmeyin. Mizah size çok yakışıyor 🙂” diye mail atan okurum var benim. Bu arkadaşım önemli bir çaba göstermiş, kimliğimi bulmuş, oradan mail adresime ulaşmış. Bunlar hayat içerisinde küçük gibi duran fakat ciddi bir emekle çözülebilecek işler. Son bir yılda ne yaptın, neye emek harcadın deseler yeni nesil bir yılan oyunundan bahsedebilirim. İnternet üzerinden 6 kişi yılan oynuyoruz ve ben gerçekten işimin ehliyim, tam bir uzmanım.
Son bir yıldır kafamın içinde bir kaç kişi yaşıyoruz. Biri “otur abi çay koyayım” diyor, diğeri “artık dışarı çıkalım, değişik yemek yiyelim” diye ağlamaklı bir ses tonuyla yakama yapışıyor. Bir de askerden dönen en yakın arkadaşım var ama o tam olarak kafamın içinde değil. Onun durumu da pek iyi değil, askerdeyken terkedildi. Genellikle bira içip bizi terk eden arkadaşlara çaprazlama sövüyoruz. Bunlar yetmezmiş gibi arkadaşımın eski kız arkadaşıyla aynı isme sahibim. Bizi tanıyan insanlar zaman zaman toplanıp bana küfür ettiğimizi düşünüyor olabilir. Bir iki defa “iyi misiniz, ne oluyor” diyenler oldu, durumun vahametini öyle fark ettik. Emeklilik sonrası yazlığa taşınıp birbirlerinden ayrılamayan ama çok sıkılan çiftlere benzedik. Sıkıcılık kelimesi vücut bulsa vakit kaybetmez, masamıza teşrif eder ve daimi üçüncüsü olur. Aklımı yitirmeyeyim, hayata başka bir kadınla tutunayım diye düşündüm, çevremden yardım istedim. Haberi alan dost, damsız girilmeyen bir barmışım gibi yeni bir adayla karşıma dikildi. Ama işte zamanında çok BBG Tarık dinlediğimden midir nedir, olmadı. Böyle şeyler insanı çok etkiliyor…
Son bir yıldır iş bulmaya çalışıyormuş gibi bir imaj çiziyorum. “Bulmaya çalışıyorum ama almıyorlar” diye diye tam bir yıl geçirdim fakat geçen hafta bir diş polikliniği müdür olmamı istedi. İdari ve mali müdür olabilecek bir potansiyeli diş polikliniği gördü, eski kız arkadaşım görmedi. Ertesi gün “gel başla” dediler, kapıda karşıladılar. Oda hazırlamışlar sağolsunlar. İşin ciddiye bindiğini o an anladım zaten. Odam var, masam var, plazma var, kral tv açık… Önüme bir takım belgeler getirip imzalamamı istediler, 15 dakikada bir kahve getirdiler. İtiraz edemeyen bir insan olduğum için öğle arasına kadar 6 tane kahve içtim, zihnim inanılmaz açıldı. Öğle arasında patatesli poğaça, patates çorbası ve patates püresi vardı. Masayı incelediğimi fark eden sekreter kız “geçen gün de mercimek çorbası, mercimek köftesi ve mercimekli bulgur pilavı vardı, bu yine daha iyi” dedi. Son bir yıldır kafamı karıştıran arkadaşlardan biri “çime uzanıp bira içelim mi?” diye sorunca ayrıldım poliklinikten. İtiraz etmeyi sevmiyorum, uyumlu olmak lazım.
Sevgilerimle,
Sen Bir Ettin
Not: Cemiyette Pişiyorum – Et
Müzikli Yazılar Serisi’nin Diğer Öyküleri;
1 – Sol Kaburganın Altı
2 – Mavi Bar
3 – Et
4 – Koku
5 – Kaltaklar
6 – Sinek
7 – Sinek (6. Öykünün Devamı)
8 – Sosyolojik Gözlem